Bekæmp graviditetskvalmen med hypnose

Din krop gennemgår helt utrolige forvandlinger i forbindelse med en graviditet. Desværre kan disse medføre en række gener, som kan få ventetiden til at føles temmelig lang. En af disse er den berygtede graviditetskvalme. 

Her kigger vi nærmere på fænomenet graviditetskvalme, og hvordan du kan komme den til livs – for eksempel med hypnose. 

Graviditetskvalme skyldes øget hormonproduktion 

Der kan være flere forskellige faktorer, der spiller ind, men den primære årsag til graviditetskvalme er den øgede produktion af visse hormoner i kroppen. Særligt graviditetshormonet hCG kan afføde kvalme, og der ses således en sammenhæng mellem koncentrationen af hCG og kvalmens sværhedsgrad. 

Hormonet hCG er nødvendigt for, at graviditeten kan bevares, og som gravid slipper du således ikke for en forhøjet produktion af netop dette hormon. Er du gravid med tvillinger, er koncentrationen af hCG særligt høj, og dermed er der også en øget risiko for at blive generet af graviditetskvalme. 

De fleste kvinder oplever, at kvalmen aftager ved slutningen af første trimester. Et fåtal af kvinder har imidlertid problemer med kvalme og opkastninger selv efter 20. uge af graviditeten, og i værste fald kan dette føre til indlæggelse, så man sikrer, at både mor og barn får den nødvendige væske og næring. 

Graviditetskvalme er blot én af mange graviditetsgener 

Det er individuelt, hvor hårdt forskellige kvinder bliver ramt af graviditetskvalme og andre graviditetsgener. Er din kvalme meget invaliderende, og oplever du, at du begynder at tabe dig, bør du konsultere din jordemoder eller læge. Svær graviditetskvalme kan have alvorlige konsekvenser, da det blandt andet kan have indvirkning på kroppens væskebalance og næringsoptag. 

Foruden problemer med kvalme og opkastninger i forbindelse med din graviditet, findes der også en lang række andre fysiske gener, der ofte dukker op i løbet af graviditeten. Det gælder blandt andet mave- og lændesmerter, hovedpine, hævede og ømme bryster samt murren i underlivet. 

Udover de fysiske gener kan du også opleve andre gener i form af for eksempel søvnbesvær, humørsvingninger og træthed. Ydermere døjer nogle kvinder med blandt andet angst, depression og stress i forbindelse med en graviditet. Generne kan altså være mange og mangeartede. 

Slip af med dine graviditetsgener med hypnose 

De færreste kvinder kommer igennem en hel graviditet uden at opleve graviditetsgener i den ene eller anden udstrækning. Heldigvis er der hjælp at hente, for hypnose har vist sig at være særdeles effektivt i forbindelse med netop graviditetsgener. 

HypnoBaby er en app med hypnoselydfiler til brug før, under og efter graviditeten. Anna, som står bag HypnoBaby, er læge og diplomuddannet hypnoterapeut. Hun har skrevet et længere blogindlæg om hypnose i forbindelse med graviditetskvalme, som du kan finde her

Det er i denne forbindelse vigtigt at understrege, at hypnose ikke, som mange desværre tror, er en mystisk form for scenekunst, der går ud på at få publikum til at miste selvkontrollen. Derimod er hypnose og hypnoterapi en særdeles effektiv behandlingsmetode, som med fordel kan benyttes i forbindelse med for eksempel graviditetsgener. Diverse studier viser da også, at hypnose kan gøre underværker i forbindelse med netop graviditetskvalme og andre graviditetsgener. 

Er du generet af for eksempel kvalme, lændesmerter, søvnproblemer eller nogle af de mange andre almindelige graviditetsgener, er det således værd at forsøge at lægge fordommene på hylden og give hypnose som behandlingsform en chance. 

Du kan helt gratis downloade HypnoBabys app og prøve, om det er noget for dig. Appen indeholder flere hypnoselydfiler, der helt omkostningsfrit kan bruges af alle. Desuden er der mulighed for tilkøb af premiumindhold, hvis du har brug for mere.

Held og lykke med graviditeten!

Du kan læse flere af vores blog indlæg her

Om forfatteren

Anna Knakkergaard er født i 1980 og er mor til fem børn. Hun er uddannet læge fra Aarhus Universitet i 2011 og har siden taget en diplomuddannelse i klinisk hypnose gennem Dansk Selskab for Klinisk Hypnose. Anna brænder for at hjælpe mennesker til et liv i bedre balance og bruger blandt andet hypnoseterapi til dette formål. Hun laver terapeutisk behandling af børn, unge samt enkelte voksne, ligesom hun uddanner, underviser og superviserer andre sundhedsprofessionelle.

I 2019 lancerede hun HypnoBaby, som er en app, der tilbyder professionelle hypnoselydfiler til kvinder og par før, under og efter gravitet. Alle HypnoBabys hypnoser er udviklet på baggrund af klinisk erfaring og den eksisterende forskning på området. Du kan læse meget mere om Anna og HypnoBaby her.

Links 

Hjemmeside: https://hypnobaby.dk

Facebook: https://www.facebook.com/Hypnobaby.dk/

Instagram: https://www.instagram.com/hypnobaby.dk/

LinkedIn: linkedin.com/company/hypnobaby-dk